یکشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۵ - ۰۷:۱۸
تربیت دینی با زبان محبت؛ روایت تجربه موفق یک مُبلّغ طرح امین در مدارس طرقبه

حوزه / مُبلّغ طرح امین شهرستان طرقبه، با تشریح تجربه سه‌ساله فعالیت تبلیغی و تربیتی خود در مدارس، از اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی، قرآنی و اعتقادی با محوریت ارتباط صمیمانه با دانش‌آموزان خبر داد.

سمانه ایزدی یزدان‌آباد مُبلّغ طرح امین شهرستان طرقبه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد با اشاره به سه سال فعالیت تبلیغی خود در مدارس، اظهار داشت: با پایان سطح دو حوزه علمیه و تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته فقه و حقوق اسلامی، فعالیت خود را به‌عنوان مُبلّغ طرح امین در مدرسه ابتدایی حاج علی ولی‌نژاد شهرستان طرقبه آغاز کردم.

وی با بیان اینکه این مدرسه در مقطع دوم ابتدایی فعالیت دارد و میزبان ۲۸۰ دانش‌آموز است، گفت: فعالیت‌های تبلیغی و تربیتی در این مدرسه در زمینه‌های مختلفی از جمله مشاوره دینی، برگزاری جشن‌های ملی و مذهبی، اجرای پویش‌های فرهنگی، کلاس‌داری با محوریت مباحث اعتقادی و اخلاقی، برگزاری جلسات بصیرتی برای اولیا و معلمان، اقامه نماز جماعت و آموزش نماز و احکام دنبال می‌شود.

ایزدی یزدان‌آباد، با اشاره به دستاوردهای فعالیت‌های تبلیغی در مدرسه، بیان کرد: یکی از ظرفیت‌های ارزشمند ایجادشده، جذب خانواده‌های مذهبی و بهره‌گیری از حضور و توانمندی‌های آنان در آموزش رشته‌های قرآنی و معارفی همچون حفظ، احکام و قرائت است که زمینه آمادگی دانش‌آموزان برای شرکت در مسابقات شهرستان را فراهم کرده است.

وی افزود: همچنین با جلب مشارکت خیران، زمینه تأمین بخشی از هزینه‌های برگزاری جشن‌ها و تهیه هدایا برای دانش‌آموزان فراهم شده است.

مُبلّغ طرح امین شهرستان طرقبه با اشاره به موفقیت‌های دانش‌آموزان این مدرسه در عرصه‌های قرآنی و معارفی، اظهار کرد: دانش‌آموزان مدرسه در رشته‌های حفظ جزء سی‌ام قرآن کریم، انشای نماز و احکام، در سطح شهرستان طرقبه‌شاندیز موفق به کسب مقام‌های برتر شده‌اند.

وی برگزاری نشست‌های زیست عفیفانه را از دیگر برنامه‌های فرهنگی مدرسه برشمرد و تصریح کرد: این نشست‌ها با هدف ترویج فرهنگ عفاف و حجاب برگزار شده و در پی این اقدامات، شاهد افزایش چشمگیر تعداد دختران چادری در مدرسه بوده‌ایم.

ایزدی یزدان‌آباد ادامه داد: برگزاری باشکوه نماز جماعت همراه با پذیرایی، ایجاد فضای صمیمی و تعامل سازنده با معلمان و کادر آموزشی و همچنین شکل‌گیری ارتباطی نزدیک و دوستانه میان مربی امین و دانش‌آموزان، از دیگر نتایج این فعالیت‌ها بوده است.

تشکیل گروه «حجاب‌بان» و شناسایی استعدادهای فرهنگی دانش‌آموزان

وی با اشاره به ابتکارات اجراشده در مدرسه، خاطرنشان کرد: برگزاری نشست‌های صمیمانه، جشن‌های باشکوه و راه‌اندازی هیئت مذهبی فعال، از جمله برنامه‌هایی است که با استقبال دانش‌آموزان همراه بوده است.

مُبلّغ طرح امین شهرستان طرقبه افزود: یکی دیگر از اقدامات، تشکیل گروه سرود مذهبی از میان دختران محجبه مدرسه و شناسایی استعدادهای آنان در زمینه اجرای سرود و برنامه‌های فرهنگی بود که زمینه حضور و اجرای برنامه در فضاهای خارج از مدرسه، از جمله میدان‌ها و دیگر محیط‌های عمومی را نیز فراهم کرد.

وی با اشاره به همراهی مدیریت مدرسه و خانواده‌ها در اجرای برنامه‌های فرهنگی و تربیتی، بیان کرد: همکاری و حمایت مدیر مدرسه و خانواده‌ها، از ظرفیت‌های ارزشمندی است که به پیشبرد فعالیت‌های مربی امین کمک کرده است.

ایزدی یزدان‌آباد با اشاره به خاطره‌ای از دوران فعالیت تبلیغی خود، اظهار کرد: خاطره‌ای که همچنان در ذهن من و دانش‌آموزان باقی مانده، به زمانی بازمی‌گردد که تصمیم گرفتیم برای افزایش تعداد دختران چادری و محجبه مدرسه، اقدامی مؤثر انجام دهیم.

وی ادامه داد: با همفکری مربی پرورشی مدرسه، گروهی با عنوان «حجاب‌بان» تشکیل دادیم و امتیازاتی برای اعضای آن در نظر گرفتیم. دخترانی که علاقه‌مند بودند حجاب خود را ارتقا دهند، به عضویت این گروه درمی‌آمدند و از میان آنان برای فعالیت‌هایی همچون اجرای سرودهای مذهبی، نمایش‌نامه و برنامه‌های فرهنگی دیگر، گروه‌هایی انتخاب می‌شدند.

مُبلّغ طرح امین شهرستان طرقبه خاطرنشان کرد: در همین راستا، تصمیم گرفتیم به مناسبت وفات حضرت ام‌البنین(سلام‌الله‌علیها) و روز تکریم مادران شهدا، سرودی با عنوان «مادر شهید» را با اجرای تعدادی از دختران چادری مدرسه آماده کنیم.

وی افزود: روزهای متعددی به تمرین سرود گذشت تا اینکه زمان اجرای برنامه فرا رسید؛ اما به دلیل بارش باران و سردی هوا، اجرای برنامه در حیاط مدرسه لغو شد و دانش‌آموزان ناچار شدند سرود را در گوشه‌ای از سالن مدرسه اجرا کنند تا صدای آنان از طریق بلندگو در طبقات مختلف مدرسه پخش شود.

ایزدی یزدان‌آباد با بیان اینکه این اتفاق برای دانش‌آموزان خوشایند نبود، ابراز کرد: آنان پس از روزها تمرین و تلاش، علاقه‌مند بودند اجرای زنده داشته باشند و ما نیز از اینکه امکان اجرای برنامه به شکل موردنظرشان فراهم نشده بود، ناراحت بودیم و به دنبال راهی برای جبران این موضوع می‌گشتیم.

وی خاطرنشان کرد: در همین شرایط، با پیشنهاد مدیر مدرسه، اتفاق جالبی رقم خورد، تصمیم گرفتیم همگی به منزل مادر شهیدی که در نزدیکی مدرسه زندگی می‌کردند، برویم و سرود را به ایشان تقدیم کنیم.

مُبلّغ طرح امین شهرستان طرقبه اظهار کرد: پس از هماهنگی‌های لازم، حرکت کردیم؛ اما تصمیم بر این شد که به‌جای اجرای سرود در منزل، آن را در خیابان و مقابل منزل شهید، در حضور مادر بزرگوار ایشان اجرا کنیم.

وی با توصیف حال‌وهوای آن لحظات بیان کرد: قرار بود دانش‌آموزان سرودی را اجرا کنند که در واقع زبان حال مادری بود که مقابل آنان نشسته بود. دختران با بغض و اشک چشم و زیر باران رحمت الهی، سرود را اجرا کردند. تمام وجودشان سرشار از عشق و ارادت به آن مادر بزرگوار بود.

ایزدی یزدان‌آباد خاطرنشان کرد: پس از پایان سرود، اتفاقی بسیار تأثیرگذار رخ داد؛ دانش‌آموزان بدون هیچ‌گونه هماهنگی قبلی و به‌صورت خودجوش، یکی‌یکی مادر شهید را در آغوش گرفتند و دست ایشان را بوسیدند.

وی بیان کرد: هنگامی که به مدرسه بازگشتیم، دانش‌آموزان حال‌وهوای عجیبی داشتند؛ از یک سو از اجرای سرود خوشحال بودند و از سوی دیگر، تحت تأثیر مظلومیت مادران شهدا قرار گرفته بودند.

مُبلّغ طرح امین شهرستان طرقبه عنوان کرد: در آن لحظه به دانش‌آموزان گفتم که به پاس انتخاب حجاب و تلاش‌هایی که در این مسیر داشتند، توفیق این دیدار و اجرای به‌یادماندنی نصیبشان شده است و امروز زمان آن رسیده که پاداش این همه تلاش را از خود شهید بگیرند؛ از آنان خواستم چشم‌هایشان را ببندند و آرزوهایشان را با شهید در میان بگذارند.

وی یادآور شد: با شنیدن این جملات، اشک از چشمان دختران جاری شد و از من خواستند برایشان دعا کنم و آنان نیز با گفتن «آمین»، همراهی کردند. این خاطره با گذشت زمان همچنان در ذهن دانش‌آموزان زنده است و آنان بارها از آن روز بارانی و دیدار با مادر شهید یاد می‌کنند؛ روزی که به یکی از ماندگارترین خاطرات دوران تحصیلشان تبدیل شده است.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha